Немає часу, не любиш чи боїшся приймати сонячні ванни, навіть захистивши шкіру засобами з SPF- та PA-фільтрами? Сьогодні острівна тропічна засмага доступна всім. При цьому бути з ідеально засмаглою шкірою можна цілий рік і без впливу канцерогенно небезпечних ультрафіолетових (УФ) променів. У цій статті поговоримо про те, як ти можеш цього досягти, і почнемо з малого – з обличчя. Яка автозасмага найкраща для обличчя, чи шкідлива вона для шкіри і як правильно нанести автозасмагу на обличчя?

Що таке автозасмага і як вона впливає на шкіру обличчя

Автозасмаги – косметичні засоби, які змушують шкіру, реально чи візуально, змінити відтінок зі звичного на засмаглий. Автозасмага для обличчя – найкращий б'юті-продукт, який знаходиться на піку своєї популярності, оскільки незважаючи на популяризацію відмови від прийому сонячних ванн, сьогодні модно бути засмаглою.

Залежно від механізму впливу, виділяють 3 групи засобів для штучної засмаги:

  1. Бронзант (бронзер). Будь-яка форма текстури бронзера містить кольорові пігменти та слюду. Бронзові частинки та інші декоративні фарбуючі пігменти створюють ефект засмаглої шкіри, а мікроскопічні частинки слюди надають їй блиску, який виникає при висиханні мокрою шкіри на пляжі. Бронзери діють недовго. Після вмивання колір і блиск зникають, шкіра набуває свого природного тону.
  2. Автобронзанти (автозасмаги). У складі всіх автозасмаг є речовина цукрової тростини – дигідроксиацетон (ДДА). Потрапивши в шкіру він, як і УФ-промені, стимулює вихід запасної форми меланіну з кератиноцитів і синтез нового меланіну меланоцитами. Цей кольоровий пігмент шкіри надає їй засмаглого відтінку для захисту від шкідливого впливу УФ. Автозасмаги бувають звичайної та поступової дії. Термін та сила зміни кольору дерми залежать від концентрації ДГА та наявності у складі засобу речовини, що допомагає дигідроксиацетону проникнути у глибокі шари дерми.
  3. Миттєві автозасмаги. Ці б'юті-продукти є комбінацією бронзатора і засобу для автозасмаги.

Чи можна автозасмагу наносити на обличчя? Так можна. Але якщо засіб призначений тільки для тіла, обличчя може забарвитися в занадто темний колір. Цього можна уникнути, якщо розбавляти автозасмагу для тіла денною сироваткою або кремом. Але очікувати від подібної комбінації повноцінного зволожуючого, живлячого та омолоджувального ефекту не варто. Концентрація діючих речовин у доглядових засобах для тіла та обличчя відрізняється принципово.

Чи шкідлива авозасмага для шкіри обличчя? Автозасмага не те що не шкідлива, а навпаки, корисна!

По-перше, контакт епідермісу з ДДА, на відміну від УФ-променів, не викликає термічного та радіаційного опіків, і не запускає процеси фотостаріння, для якого характерні зниження еластичності та тургору, зневоднення, потовщення зовнішнього (рогового) шару, утворення пігментних плям, ластовиння і родимок.

По-друге, сьогодні вченими медиками доведено, що пігмент меланін не тільки захищає шкіру від канцерогенного впливу УФ-променів, поглинаючи їх фізично, а й є одним із найпотужніших антиоксидантів.

По-третє, всі автозасмаги та бронзери, що продаються в MOONALI, належать до космецевтичних засобів. Це означає, що в їх складах є корисні для здоров'я шкіри речовини, які її зволожують, живлять, омолоджують та захищають. Варто згадати й те, що вся космецевтика виготовляється за такими ж високими фармацевтичними стандартами, як і ліки, а самі засоби, у тому числі бронзери та автозасмаги, проходять обов'язкові передпродажні дослідження та тестування безпеки для здоров'я, а також сертифікацію якості.

Як правильно підібрати автозасмагу для обличчя

У космецевтичних автозасмагах немає градації відтінків та тонів. Тому для досягнення потрібного тобі ефекту, вибираючи космецевтичну автозасмагу або бронзатор преміум-класу, пам'ятай про два нюанси:

  1. Бронзер дає миттєвий результат, який зникне після вмивання, контакту з водою або потече під час потовиділення. Якщо його відтінок занадто темний для твоєї шкіри, його можна зробити світлішим, змішавши із засобами денного пролонгованого догляду – кремом або сироваткою.
  2. Бьюті-продукти з поступовим ефектом автозасмаги не потребують корекції суміші. Коли потрібний відтінок засмаги буде досягнутий, закінчуй щоденне 2-разове, вранці та ввечері, нанесення, і переходь у підтримуючий режим застосування – 1 раз на 2-3 дні. Побачила, що інтенсивність засмаги знизилася? Відновлюй щоденне застосування. Розуміння того, який підтримуючий режим потрібний твоїй шкірі, прийде з часом.

Яку автозасмагу вибрати для світлої шкіри? Світлошкірим, яким потрібно миттєво поміняти колір шкіри на засмаглий, краще взяти бронзер, і додати кілька крапель у денну сироватку або крем. Якщо додати занадто багато «фарби», то помилки легко можна виправити за допомогою гелю для вмивання та повторного нанесення догляду з іншою кількістю бронзера. Стійка штучна засмага ідеальної якості світлошкірим допоможе створити будь-який засіб з поступовою автозасмагою.

Яку автозасмагу краще вибрати для обличчя

Космецевтика для штучної засмаги універсальна. Тому який б'юті-продукт для імітації природної засмаги підійде саме тобі, тобі ж і вирішувати. Пропонуємо ознайомитися з найкращими на сьогоднішній момент засобами, що дають миттєвий і нестійкий або відстрочений, але довготривалий ефекти засмаглої шкіри.

 Bronzing Serum, BALIBODY, Австралія

У цій бронзуючій сироватці використовується світловідбиваюча технологія, яка імітує тропічну засмагу протягом дня за допомогою пігментів та слюди, забарвлюючи шкіру як тональний крем. Містить зволожувачі, анти-ейдж інгредієнти та суміш поживних олій. Підходить будь-якому тону та типу шкіри.

Gradual Face Tan, BALIBODY, Австралія

Ультра-зволожуючий крем для обличчя для щоденної рутини, який поступово створює легку, тонку, рівну та природну засмагу. Містить заспокійливі інгредієнти, олію ши, какао, бобів сої, екстракт алоє барбаденсис, вітамін Е та 100% натуральну високоочищену ДГК. Робить шовковистими всі типи шкіри, у тому числі й чутливу.

Face Tan Serum, BALIBODY, Австралія

Крім гарного відтінку, що поступово проявляється, ти отримуєш щоденний догляд високоякісних інгредієнтів: гіалуронової кислоти, ретинілу, ніацинаміду, вітаміну С, натуральних олій та екстрактів. Шкіра обличчя стає не просто ідеально засмаглою. Вона розгладжується, зволожується, набуває пружності.

Avto Sun, ЯHEA, Італія

Аерозоль містить безпечні для шкіри барвники, які надають їй ефектну бронзову засмагу, а також високо очищену тростинну ДГА, яка стимулює вироблення меланіну. У складі миттєвої автозасмаги є інгредієнти, що забезпечують пролонговане зволоження, живлення та протизапальну дію.

Чим наносити автозасмагу на обличчя

Спеціальна рукавичка для нанесення/розподілу автозасмаги (крему, мусу) для обличчя не підходить. Вона потрібна для швидкої та рівномірної обробки тіла, не дозволяючи утворюватися плямам та смужкам. Крім цього, високоякісний, особливий оксамит, з якого пошитий цей аксесуар, не вбирає рідину, чим скорочує витрату дорогого засобу.

Легку автозасмагу для обличчя нескладно наносити руками. Але якщо ти не хочеш бруднити руки бронзерами або боїшся фарбування долонь під час нанесення мусів або кремів, що дають миттєву засмагу, розтушовуй їх спеціальною багаторазовою щіточкою.

Як правильно користуватися автозасмагою для обличчя

Завжди нанось бронзер або автозасмагу на чисту, суху або злегка вологу шкіру. Дотримання цього простого правила унеможливлює утворення плям і/або смужок.

Сироваткою Bronzing Serum BALIBODY можна користуватися щодня:

  • «носити» окремо, обробивши шкіру обличчя після сну за схемою: очищення, тонізування, бронзувальна сироватка (у ній є всі необхідні компоненти догляду для зволоження та живлення дерми протягом дня);
  • наносити під тональний крем.

Світлошкірим або тим, хто хоче надати шкірі молодості та сяйва, рекомендується додавати кілька або одну краплю цієї бронзуючої сироватки у свій зволожуючий денний крем.

Кращий крем автозасмага для обличчя – BALIBODY Gradual Face Tan, застосовується щодня, у денній та/або ранковій рутині, одразу після тоніка. Головна умова того, як правильно наносити крем автозасмагу на обличчя – чиста, суха або трохи волога від доглядової сироватки шкіра. Остаточні результати зміни тону можна оцінювати через 6-8 годин. Кожне потемніння шкіри відбувається поступово, лише на чверть тону. Першу різницю буде видно через 2-3 дні.

Найкраща автозасмага для обличчя – сироватка BALIBODY Face Tan Serum BALIBODY. Вона застосовується не щодня, а 3-4 рази на тиждень і, як правило, у вечірній рутині. Такий режим дозволяє твоїй шкірі бути зволоженою, вишукано бронзовою та сяючою цілий рік.

Завдяки аерозольній формі миттєва автозасмага Avto Sun RHEA наноситься дуже просто. У правилах, як наносити спрей автозасмагу на обличчя, головні:

  • чиста та суха шкіра;
  • зібране в пучок довге волосся і заколотий чубчик;
  • заплющені очі під час процедури;
  • відразу ж після обробки спреєм обличчя, обприскування ним шиї та зони декольте.

Останній пункт у правилах про те, як наносити автозасмагу на обличчя, неважливо якої він текстури, говорить: «Після того, як шар автозасмаги висохне, не забудь захистити шкіру засобом з коефіцієнтом SPF, який відповідає погоді або спеціальному періоду рутини: 15, 30 або 50».

До речі, якщо в ранковій рутині в наявності не було нанесено жодного із засобів із захистом від УФ-променів, обов'язково завершуй догляд запропонованими б'юті-продуктами. Вони захистять шкіру від фотостаріння та онкології.

Як зберегти ефект гарної засмаги на більш тривалий період часу

У темношкірих природна засмага тримається довше, тому що меланін розподіляється у них не тільки у верхніх, як у світлошкірих, а у всіх шарах дерми. Такі самі особливості властиві й збереженню ДГА- засмаги.У світлошкірих ефект тримається до 7 днів, а у смаглявих – 2 тижні. Щоб досягнутий результат зберігався довше, користуватися вибраною автозасмагою потрібно регулярно. Режим підтримки підказують в інструкції до б'юті-продукту або з'ясовується самостійно досвідченим шляхом. Зазвичай оновлювати автозасмагу рекомендується 1 раз на 2-3 дні.

Поширені помилки в нанесенні автозасмаги на обличчя

Головна помилка тих, хто вперше користується автозасмагою – в очікуванні миттєвого результату, якого не повинно бути, неодноразові повторні нанесення засобу. У такому випадку навіть найкраща автозасмага для обличчя через кілька годин надає верхньому роговому шару неприродного для засмаги брудно-жовтого відтінку з темними коричневими плямами. Змити його неможливо. Замаскувати можна CC-кремом та тональником.

Наступна типова помилка при нанесенні автозасмаги на обличчя – необґрунтований страх і проста недбалість. Багато хто побоюється обробляти таким засобом зону навколо очей та губ, не проробляють лінії волосся, ігнорують зони за вухами, шию та зону декольте. В результаті на обличчі виходять чітка лінія засмаги, що видає її штучне походження і псує зовнішній вигляд.

Остання часта помилка – впевненість, що хороша автозасмага для обличчя захищає від УФ-променів. Але це не так. Автозасмаги не містять SPF- та PA-протектори, і тому відкриті ділянки шкіри потрібно обробляти сонцезахисним б'юті-продуктом. Це особливо стосується обличчя, оскільки сучасні засоби космецевтики часто містять речовини, які роблять шкіру супер світлочутливою в будь-яку пору року. У нашому асортименті є засоби, що захищають від UVA та UVB ультрафіолетових променів і зроблені тільки для обличчя, тільки для тіла, та універсальні – одночасно для обличчя та тіла.

Підсумки та висновки: FAQ

Чи шкідлива автозасмага для обличчя?

Не тільки найкраща автозасмага для обличчя, але й будь-яка космецевтична, а також якісні косметичні автозасмаги, не завдають шкоди, а корисні для шкіри обличчя. Зміна відтінку епідермісу відбувається за рахунок синтезу еумеланіну, який сьогодні внесено до списку речовин із потужною антиоксидантною активністю. Це означає, що крім гарного кольору, шкіра отримує ще й захист від стресового окисного впливу вільних радикалів.

Як використовувати автозасмаги для обличчя?

Як наносити автозасмагу на обличчя залежить від текстури засобу. Муси та креми наносяться кінчиками пальців масажними лініями. Сироватка-автозасмага зазвичай додається в доглядову сироватку або крем. Аерозоль-автозасмага розпилюється легко, але потребує впевненості та нависок. Спочатку досягти рівномірного нанесення будь-якої текстури автозасмаги/бронзера допоможе розтушовування його за допомогою спеціальної щіточки.

Яка найкраща автозасмага для обличчя?

Сьогодні найкращими засобами вважаються автозасмаги з поступовим ефектом. Вони дають натуральний відтінок, без смуг та плям. Меланін, який виробився завдяки ДДА, поглинає УФ-промені та захищає клітини дерми від окисного стресу вільних радикалів, профілактує фотостаріння та онкологію шкіри.

Яка автозасмага краща для світлої шкіри обличчя?

Для світлошкірих найкращий результат дають автозасмаги – сироватки, муси чи креми з поступовим ефектом. Повільне вироблення меланіну та поступова зміна кольору дає навіть кращий результат, ніж засмага під сонячними променями або в солярії.

Чи можна автозасмагу для тіла наносити на обличчя?

Так можна. Але треба враховувати, що автозасмага для тіла містить більш високу концентрацію ДДА, і активніше стимулює вироблення меланіну. Тому автозасмагу для тіла потрібно трохи розбавити зволожуючими сироваткою або кремом для обличчя. Це також допоможе уникнути сухості шкіри, яка може виникнути через процес синтезу меланінового пігменту. Під кінець не забудь «закріпити» автозасмагу аерозолем із SPF.