Домашній догляд за шкірою навколо очей – найголовніша складова щоденної косметологічної рутини. Навіть молоденькі дівчата виглядають жахливо з темними колами та мішками під очима. І якщо ці прояви не є наслідком хронічної хвороби, то можна успішно боротися з ними. 

Сучасні б'юті-засоби з преміального сегменту косметики та космецевтики допоможуть швидко вирішити не лише ці, а й інші проблеми, які є неминучими для периорбітальної зони. З їхньою допомогою догляд за зоною навколо очей ефективний для всіх вікових категорій не тільки жінок, а й чоловіків.

Особливості шкіри навколо очей

Який би тип шкіри не дістався тобі у спадок, щоб догляд за зоною навколо очей був ефективним і не нашкодив, знай і пам'ятай, що шкіра в цій зоні у тебе, така ж як і у всіх – вона в 5-6 разів тонша за епідерміс на інших частинах обличчя.

Шкіра навколо очей має особливості:

  • містить дуже малу кількість сальних залоз, які тому ж функціонально малоактивні і слабо підтримують і так тонкий ліпідний бар'єр;
  • практично не має шару підшкірно-жирової клітковини;
  • пронизана:
    • великою кількістю капілярів, що відрізняються особливою вразливістю;
    • крупно комірчастим каркасом з тонких колагенових та еластинових волокон, які без достатнього ступеня зволоження швидко руйнуються і вкрай повільно відновлюються;
  • має нижчий лужний pH-показник.

Завдяки перерахованим особливостям шкіри навколо очей, одні косметологи відносять її до сухого типу, а інші – до схильного до сухості чутливого типу, і відповідно дають свої рекомендації про те, як доглядати зону навколо очей.

Особливості будови та функціонування епідермісу периорбітальної зони є причиною сухості, лущення, набряклості, синяви або темних кіл, мішків чи провисань. Наявність та сила цих проявів індивідуальна. 

Але всім необхідні зволоження навколо очей, тонізація і зміцнення, захист від фотостаріння. 

Крім цього, догляд за зоною навколо очей грамотно включатиме рутину, яка попереджатиме і відтягуватиме прояви, що залежать від віку:

  • 20-25 років – поверхневі зморшки у куточках очей;
  • 30-35 років – повноцінні «гусячі лапки»;
  • 35-40 років – в'ялість нижньої повіки і нависаючі складки верхньої повіки;
  • 40-45 років – опущення брів, що візуально звужують очні щілини;
  • 45-50 років – вікові мішки під очима;
  • 50+ – птоз нижніх і верхніх повік, вибухання (грижа) внутрішньоорбітальної жирової клітковини.

У 40 років живлення шкіри навколо очей та інший догляд за шкірою повік необхідно інтенсифікувати, так як всі проблеми зі шкірою в цій зоні починають поступово посилюватися через наближення менопаузальної зміни балансу статевих гормонів. Зміни, що відбуваються зі шкірою обличчя через зниження рівня естрогенів, особливо видно у жінок із зайвою масою тіла.

Ефективний догляд за шкірою навколо очей: принципи та етапи

Догляд за шкірою навколо очей буде приносити користь якщо він ефективно заповнюватиме ліпіди та кераміди ліпідно-водної мантії та підтримувати її фізіологічну pH. 

Етапи щоденного догляду, як ранкового, так і вечірнього, включають:

  1. очищення;
  2. тонізування;
  3. догляд сироваткою – зволоження, живлення, освітлення, зміцнення;
  4. нанесення засобу пролонгованої дії живлення.

Шкіру навколо очей вранці очищають міцелярною водою або очищуючим гелем, а ввечері – спочатку гідрофільним засобом для демакіяжу, а потім засобом для вмивання. 

Ефективний догляд за шкірою довкола очей вранці сьогодні закінчується нанесенням засобу із захистом від ультрафіолетового сонячного випромінювання. Дотримання цього правила особливо важливо, коли тобі за 40, тому що в цьому віці шкіра стає беззахиснішою і особливо схильна до фотостаріння.

Окрім щоденної рутини, периорбітальній ділянці потрібен і додатковий домашній догляд. 2-3 рази на тиждень показано ставити патчі під очі чи міні-маски для зони навколо очей. Ліфтингові курси догляду цієї делікатної зони обличчя проводять 2-3 рази на рік.

Уход за кожей вокруг глаз  в домашних условиях

Огляд продуктів для догляду за шкірою навколо очей

Очищення шкіри навколо очей

Для ранкового очищення периорбітальної зони рекомендуємо скористатися міцелярною водою. Цей засіб рекомендується для сухого типу шкіри і добре підходить для сухої шкіри навколо очей.

Починати вечірню рутину слід зі зняття макіяжу. В асортименті MOONALI є достатній вибір засобів для демакіяжу очей та губ. Рекомендуємо звернути увагу на біфазний швейцарський засіб Bi-Falls Valmont. Унікальні натуральні розчинники, що містяться в ньому, впораються з будь-якою, навіть з водостійкою декоративною косметикою, і містять корисні для шкіри пре- і пробіотики.

Засоби від темних кіл під очима

Потемніла шкіра під очима? Догляд за допомогою англійського бальзаму-консилера Illuminating Eye Balm Medik8 вирішуватиме твою проблему і екстрено, і поетапно. Тональна присадка відразу ж замаскує синеву, а деякі компоненти бальзаму швидко знімуть набряклість і зволожуватимуть шкіру протягом дня. За кілька тижнів регулярного використання бальзам освітлить темні кола, зробить шкіру під очима рівною та гладкою.

Засоби від набряків під очима

Екстрено зняти ранкову набряклість допоможе інноваційний космецевтичний засіб – миттєва антистрес маска для шкіри навколо очей Eye Instant Stress Relieving Mask. Якщо ж набряки під очима виникають регулярно і цей прояв не викликаний захворюванням, то вирішити проблему можна, якщо провести протинабряковий курс постановок французьких патчів Carbone Glacé Purifying Eye Patch (3 рази на тиждень протягом 2,5 місяців).

Догляд за зморшками навколо очей

Через будову та фізіологію епідермісу периорбітальної зони, частого моргання та постійних мімічних навантажень, догляд за зморшками навколо очей треба починати у 18-20 років, напередодні терміну природного виникнення зморшок навколо очей. Включи в щотижневу рутину італійські пептидні патч-маски для зони навколо очей Sublime Skin Eye Patch і ти не бачитимеш «гусячі лапки» у власному дзеркальному відображенні.

Для щоденної підтримки тургору шкіри, стимуляції синтезу еластину та колагену, рекомендуємо американську сироватку Vital Eyes HydroPeptide. Бакучіол, що міститься в ній, не тільки розгладить і протонізує шкіру, але і прибере темні кола, висвітлить і зробить рівним її тон, впорається і буде перешкоджати утворенню пігментних плям.

Антивіковий догляд за шкірою навколо очей

Лідерство в категорії Догляд за шкірою периорбітальної зони в MOONALI ділять 2 засоби. Крем EyeRevi Rejuvenating відомого італійського бренду Rhea, який омолоджуватиме шкіру протягом доби, оскільки його застосовують і в ранковій, і в нічній рутині. Для антивікових ліфтинг-сесій, які, нагадуємо, можна і потрібно проводити 2-3 рази на рік, активніше за інші купують Truly-Transforming Brightening від швейцарського бренду INSTYTUTUM.

Як зміцнити шкіру повік

Радимо звернути увагу на такі зміцнюючі засоби для догляду за шкірою навколо очей – багатофункціональні креми:

  • Eye Firming Cream (бренд Phyto-C, США) – ефекти: зміцнення шкіри, розгладжування зморшок, м'який пролонгований ліфтинг, зволоження, антиоксидантний захист;
  • Eye Complex (бренд iS Clinical, США) – ефекти: зміцнення шкіри, зняття набряклості, освітлення синеви та пігментації, вирівнювання рельєфу, розгладжування зморшок, зволоження, антиоксидантний захист;
  • Multi-Task Eye Crème (бренд Bioelements, США) – ефекти: зміцнення шкіри, освітлення, розгладжування зморшок, зволоження.

Найкращий догляд за шкірою навколо очей, який допоможе прибрати в'ялість повік – інноваційний крем Peptides & Omegas Firming Eye Cream (бренд Allies of Skin, Сінгапур). Цей б'юті-продукт не тільки зміцнить шкіру повік, але досить швидко впорається з усіма видами зморшок периорбітальної зони, прибере синеву та мішки. Потужне зволоження, антиоксидантний захист, живлення та стимуляція регенерації, отримані шкірою від цього крему, вище будь-яких похвал я.

Як вибрати догляд для шкіри навколо очей

Засоби для рутини периорбітальної зони вибирають не за типом шкіри, а за наявністю поточних проблем або залежно від віку – запобігаючи появі типових ознак вікового старіння. 

Якщо у тебе виникли труднощі з вибором консультант MOONALI допоможе тобі (телефоном) скласти ранкову та вечірню рутину для шкіри навколо очей та обличчя, підкаже які засоби підходять саме тобі і пояснить як ними правильно користуватися.

Поради експертів MOONALI

Наводимо деякі експертні рекомендації, як доглядати шкіру навколо очей:

  1. По можливості роби вечірню рутину не перед, а за 2-3 години до сну.
  2. Послідовність кожного етапу догляду – лоб, вилиці, щоки, підборіддя, шия, зона під бровою, нижня повіка та зона під очима. На верхню повіку засоби рутини не накладаються, за винятком засобів демакіяжу або продуктів для догляду за контурами ока.
  3. Перед чи після демакіяжу не обполіскуйте обличчя дуже теплою, а тим більше гарячою водою. Її температура має бути кімнатною або прохолодною.
  4. Нанесення будь-якого догляду навколо очей відбувається по масажних лініях. Під бровою – від внутрішнього куточка до зовнішнього, під оком – від скроні до внутрішнього куточка. Дрібні зморшки, «гусячі лапки» і заломи обробляються легкими поплескуючими рухами кінчиків пальців.
  5. Під час очищуючого масажу масажувати повіки не рекомендується.
  6. Ефект від гелевих протинабрякових патчів можна посилити, якщо зберігати їх на стінці холодильника або спеціальному косметичному міні холодильнику.
  7. Для тонізування шкіри вибирай засоби-спреї. Шкіра навколо очей добре реагує на «голчастий душ».
  8. Глибоке очищення шкіри навколо очей роби спеціальним засобом для пілінгу повік і не частіше 1 разу на 7-10 днів.

Якщо дуже хочеться робити вдома масаж шкіри навколо очей, то для цього потрібний побутовий апарат для радіохвильового (RF) ліфтингу.

 

Висновки

Ніжна та тонка шкіра периорбітальної зони потребує ретельного догляду починаючи з 18-20 років. Щоб позбутися проявів втоми (синяків, набряклості, мішків під очима) та суттєво загальмувати процеси вікового та фотостаня, доглядати за шкірою навколо очей слід за допомогою б'юті-продуктів, призначених спеціально для неї. У нашому асортименті косметики та космецевтики преміального сегмента є всі необхідні засоби, які допоможуть тобі у будь-якому віці виглядати бездоганно та надзвичайно!